Over Seinpost Den Haag

Over Seinpost Den Haag afbeelding

Seinpost Den Haag is een politieserie, waarin het draait om de dagelijkse beslommeringen op en rond het Scheveningse wijkbureau Seinpost. Een klein bureau in een uiterst gemêleerd stadsdeel.

Met: Victor Löw, Jim Bakkum, Charlie Chan Dagelet, Egbert-Jan Weeber, Terence Schreurs, Fatma Genc, Stephan Evenblij, Saar Koningsberger en Tibor Lukács.

Op een paar vierkante kilometer is dit stadsdeel een samengebalde afspiegeling van de Nederlandse samenleving. Van rijk tot arm, van chique tot volks, alle lagen van de bevolking zijn vertegenwoordigd in deze badplaats waar de spanningen elke dag weer hoog kunnen oplopen.

Elke aflevering bestrijkt een werkdag van twee geüniformeerde teams (Josh en Zehra, Chiel en Marieke) en een recherche-duo (Maik en Sonja). Ze zijn allemaal nog jong. De jongste is Antje, een heuse ‘rookie’. De enige oudere politieman in de serie is Wouter, hun chef. Elke dag weer gaan ze de straat op, de straten van Scheveningen in, om er het hoofd te bieden aan kleine, iets minder kleine, iets grotere en grote criminaliteit, variërend van spijbelende schooljeugd tot moord- en doodslag.
Met daar tussenin: kleine en grote fraude, zinloos en zinnelijk geweld, mishandeling, drugs- en vrouwenhandel, uit de hand gelopen privé-oorlogjes, geweld van hooligans, cybercrime, en gewoon de dagelijkse kleine en grote ongelukken die de mensen in de wijk kunnen treffen. Behalve de politiemensen volgen we ook de lotgevallen van Barry, een crimineel met puur Scheveningse antecedenten.

De serie combineert rauwheid met humor; de voorwaarts stuwende heftigheid van de grote stad en de blues ervan liggen dicht naast elkaar. 

KRO Detectives
J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.